Header image  
Uw voeten in goede handen  
line decor
 
line decor
   tl
 
Wat is Tenen Lezen?


Tenen lezen is een systeem waarmee je karakter, persoonlijkheid en gedrag kunt analyseren. dat doe je door de stand en vorm van tenen te interpreteren volgens, bijvoorbeeld, de methode van Imre en Margriet Somogyi. Deze methode is geschikt om zelfkennis op te doen, relaties te doorgronden of als informatieve en goede hulp bij opvoeding.

Imre en Margriet Somogyi ontwikkelden samen het Tenen lezen vanuit hun achtergrond als polariteitstherapeut en polariteitsdocent. Door 15 jaar lang mensen in sauna's, op stranden en andere plaatsen, waar voeten konden worden bekeken, te interviewen, ontdekten zij in de loop der jaren de betekenis van verschillende vormen en standen van tenen en konden zij relaties leggen tussen het beeld van de tenen en de karakters en eigenschappen van de teen-eigenaren.

De vorm van de tenen krijgt men bij geboorte mee, maar de stand wordt grotendeels bepaald door hoe men met prikkels van buitenaf omgaat. Vaak wordt gezegd dat slechte voeten en kromme tenen veroorzaakt worden door te krap zittende schoenen. Dat is ongetwijfeld waar, maar als mensen slecht zittende schoenen accepteren omdat die in de mode zijn, dan  zegt dat alles over de drager of draagster en niets over de schoenen,  behalve dan dat ze niet voor comfort gemaakt zijn. Het accepteren van druk (ook van slecht passende en te strak zittende schoenen) staat symbool voor iemand die zich conformeert of zich moet conformeren aan wat anderen vinden. Dat gedrag vind je altijd terug bij mensen met kromme tenen.

De methode van Imre en Margriet is zeer geschikt om zelfkennis op te doen en relaties te doorgronden. Het zal u een verrassende kijk geven op uw eigen persoonlijkheid.

 


Margriet en Imre Somogyi