Header image  
Uw voeten in goede handen  
line decor
line decor
   aromatherapie
 
Wat is Aromatherapie ?


Naast andere natuurgeneeswijzen is er ook Aromatherapie. Door vakkundig gebruik van etherische oliën (ook wel aromatische
of essentiële oliën genoemd) kan deze therapie gezien worden als een op zichzelf staande geneeswijze. De etherische oliën worden gewonnen door destillatie, extractie, persing, aftappen of enfleurage uit de verschillende delen van bloemen, vruchten, planten en struiken

Er zijn honderden verschillende oliën met hun eigen specifieke eigenschappen die een weldadige of genezende werking op een of meerdere organen of aandoeningen in ons lichaam hebben. Bijna alle oliën zijn in min of meerdere mate antiseptisch. Het voordeel van aromatherapie is dat de oliën alleen de schadelijke bacterieen aanpakken en de onschadelijke met rust laten. Dit in tegenstelling tot de meeste synthetisch gefabriceerde geneesmiddelen. Die willen nog wel eens schade aan andere, niet bedoelde organen of weefselen doen. Als etherische oliën op een verantwoorde manier worden gebruikt, hebben zij zelden of nooit schadelijke gevolgen. Raadpleeg daarom voor een verantwoord gebruik altijd uw aromatherapeut.

Gelukkig is er sinds het begin van de vorige eeuw steeds meer belangstelling voor het al honderden jaren oude gebruik van etherische oliën. Ook worden hierover steeds meer wetenschappelijke onderzoeken bekend gemaakt.

Aangezien het gewinnings proces van 100% zuivere etherische oliën een tijdrovende en kostbare zaak is, zijn deze oliën nooit goedkoop. Het begint namelijk al bij het planten, groeien, winning, opslag en transport van de grondstof (de plant, struik of boom).

Maar ook bijvoorbeeld enfleurage is zeer tijdrovend. Hierbij worden de bruikbare blaadjes van bijvoorbeeld jasmijn overgoten met (vaak dierlijke) vetten. Deze vetten worden, als zij doordrenkt zijn van de etherische geuren, geweekt in alcohol. De alcohol wordt verdampt. Uiteindelijk blijft er dan 100% absolue de pommade over.

Ook worden etherische oliën gewonnen door destillatie. Dit is ook een tijdrovend en kostbaar proces. Om een indicatie te geven: voor 1 druppel jasmijnolie zijn ongeveer 70 jasmijnbloemen nodig.

Vul hieronder je geboortemaand in